• Početna>
  • Vesti>

Novi presek: Preminulo još 49 osoba, 3.823 novozaražena

U poslednja 24 sata, u Srbiji su registrovana nova 3.823 slučaja koronavirusa, a preminulo je 49 osoba od testirana 14.794 uzorka. Preminulo još 49 osoba.

Na respiratoru je 300 pacijenata.

Tiodorović: Sveti Nikola prošao dobro

Tiodorović je rekao da je Krizni štab zadovoljan i ocenio je kao pozitivan odnos prema slavi Sveti Nikola, koja je, kaže, prošla dobro, bez incidenata i izletanja.

“Ogromna većina se ponaša disciplinovano, ali nije dovoljno to, važno je da imamo odgovarajuće ponašanje što većeg broja ljudi”, rekao je epidemiolog dodajući da nema bojazni od vakcina.

“Stari u domovima moraju da prime dve doze vakcine i da prođe neko vreme da se stvori imunitet, možemo očekivati slabiji odgovor imuniteta nego kod mladih. Moramo dobro da proučimo odgovor na vakcinu, kako bismo bili sigurni da li može i poseta domovima. Maske i fizičku distancu ćemo poštovati još dugo”, rekao je Tiodorović. 

Trenutno se u zdravstveni ustanovama leči 9.699 pacijenata kod kojih ima virusa, odnosno koji su sumnjivi na koronavirus. Imamo 2.534 zdravstvena radnika pozitivna na kovid, 81 je u bolnici.

Podaci govore jasno da pred sobom imamo vrlo ozbiljnu, tešku epidemijsku situaciju, istakao je epidemiolog, navodeći da je posebno teško u velikim kovid bolnicama, kliničkim centrima koji su prenapregnuti i rade u teškim uslovima.

“Moguća je blaga tendencija pada broja obolelih, u nekim manjim bolnicama i veći broj otpuštenih, ali ovo liči na jedan korak napred, dva koraka nazad”, istakao je Tiodorović. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još