Kancelarija za Kim: Saopštenje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiji Petar Petković posetio je danas u Nišu majku i sestru Nenada Arsića koga je sud u Prištini u četvrtak osudio na 6 godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina za koji nema nijednog validnog dokaza. Arsić je u zatvoru od oktobra 2019. godine, a majka Vidosava (87) punih 14 meseci čeka da joj se sin vrati. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković nakon razgovora sa baka Vidom, poručio je da će država učiniti sve i nastaviti da pomaže Arsiću.

Nema potresnije slike nego prizora majke koja uplakana, u bolu čeka svoga sina. Tako i majka Vida više od godinu dana čeka svog sina Nenada koji u zatvoru u Prištini leži nevin. On je žrtva prištinskog pravosuđa koje je instrument u rukama albanskih političara, koji se na taj način svete srpskom narodu i državi Srbiji. Ova sramna presuda pokazuje šta Priština radi i kako hoće da stvori veštački balans kako nisu samo Albanci činili zločine. Presuda je i poruka Srbima da se isele sa prostora Kosova i Metohije i da se zaplaše oni koji bi da se vrate. Država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju čine sve da pomognu ovoj čestitoj porodici, obezbedili smo im advokata, obavestio sam i Euleks da ukažem o kakvom kršenju prava je reč. Očekujem da Nenad bude oslobođen i da se vrati majka Vidi – poručio je Petković.

Nenadova sestra Verica zahvalila se državi Srbiji, predsedniku Vučiću, Kancelariji za KiM i advokatu Dejanu Vasiću na pomoći i podršci.

-Šest godina je mnogo za jednog nevinog čoveka, koji je dobar i plemenit kao naš Nenad. On nije počinio nikakvo zlo i mi ćemo se boriti da ga vratimo kući. Sa verom u Boga da naš Nenad dođe majci, koja ima 87 godina i živi sama – kaže Verica. Ona kaže da uprkos svemu kroz šta su prošli, kuću u Čaglavici prodati neće i da je to i Nenadova poruka iz zatvora.

Nenad Arsić, poreklom iz Čaglavice je uhapšen 22. oktobra 2019. godine na prelazu Merdare, dok je išao da vadi lična dokumenta.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još