• Početna>
  • Vesti>

Petković čestitao Božić građanima katoličke veroispovesti

Povodom predstojećih božićnih praznika po gregorijanskom kalendaru, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio je danas čestitku nadbiskupu i mitropolitu beogradskom Stanislavu Hočevaru i svim građanima katoličke veroispovesti.

Čestitku u nastavku teksta prenosimo u celosti.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, upućujem najiskrenije čestitke – Mir Božji, Hristos se rodi!

Neka i ove godine radosna vest o rođenju Bogomladenca oplemeni duhovni život svih nas, podstakne dobru volju među ljudima i afirmaciju svevremenskih hrišćanskih vrednosti.

Dan Hristovog rođenja donosi nam uvek i iznova novu nadu i nagoveštava svetlost koja nas poziva na radost, praštanje i zajedništvo. To je ujedno i podsticaj i nadahnuće da u atmosferi ljubavi, sloge i razumevanja osnažimo veru u zajednički život, oličen u uvažavanju različitosti i poštovanju prava drugog i drugačijeg.

I dok sa radošću iščekujemo dan Hristovog rođenja, neka praznični blagoslov ispuni naše domove plemenitim vrednostima ljubavi, prijateljstva i duhovnog mira i neka nas podstakne da čuvamo našu tradicionalnu bliskost i međuetničku harmoniju.

Na kraju, želim i da Vama lično Vaša Preuzvišenosti, ovaj Božić i svaki trenutak Nove 2021. godine budu ispunjeni Božjim blagoslovom i da Vam donesu obilje zdravlja, radosti i svakog dobra.

Uz izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan Božić!”

Izvor: Radio Kosovska MItrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još