• Početna>
  • Vesti>

Ministar Jevtić: Za ulazak iz Srbije na Kosovo nije potreban negativan PCR test

Za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije iz centralne Srbije nije potreban PCR test, pojasnio je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić odluku Vlade Kosova o novim merama uvedenim radi suzbijanja epidemije Kovida 19. .

Vlada Kosovo usvojila je juče novi set epidemiološkoh mera koje će važiti za vreme praznika, a koja se u svom najvećem delu bavi popuštanjem mera upogledu kretanja građana i radnog vremena trgovina i ugostiteljskih objekata.

Deo mera odnosi se i na obavezu posedovanja negativnog nalaza PCR testa za sve građane koji imaju mesto boravka van Kosova, ali je taj deo dokumenta napisan konfuzno, te su građani potpuno bili u nedoumici da li im je za povratak iz centralne Srbije potreban negativan PCR test ili nije. Ovoj nedoumici, na kraj je stao Jevtić objavom na Tviteru.

Ukoliko ne poseduju PCR test ne stariji od 72 sata, građani su o obavezi da se samoizoluju na 7 dana, navodi se u odluci kosovske vlade. Izuzetak od ove mere su građani Kosova, uključujući i one koji imaju boravište u drugim zemljama, koji napuste Kosovo na 24 sata. Mera se, međutim, ne odnosi na putnike iz Srbije, navodi Jevtić.

„Da razjasnimo dilemu oko PCR testova za ulazak na Kosovo iz Srbije: Negativan PCR test na #COVID19 NIJE potreban,“ napisao je Jevtić jutros.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još