• Početna>
  • Vesti>

Priština i Skoplje potpisali sporazum o saradnji koji uključuje i Brezovicu

Skoplje i Priština potpisali su sporazum o ekonomskoj saradnji, a ministar ekonomije i trgovine Skoplja Krešnik Bekteši i kosovski ministar Veselj Krasnići razgovarali su o konkretnim zajedničkim projektima, uključujući spajanje ski centara Brezovica i Popova šapka, prenosi Tanjug.

Kako prenosi makedonski portal Alsat, spajanje centara Brezovica i Popova šapka znači da bi oni u budućnosti trebalo da nastupaju na turističkoj mapi kao jedan ski centar, koji bi, zajedničkim naporima Skoplja i Prištine, započeo marketinšku kampanju za privlačenje stranih gostiju.

“Obavestio sam ministra Krasnićija da smo mi već završili fizibiliti studiju i da smo spremni na početku sledeće godine, kada dobijemo informaciju kosovske strane, da zajednički nastupimo u cilju pronalaženja ozbiljnih investitora sa velikim iskustvom u razvoju ski-centara”, rekao je Bekteši.

Sporazum o saradnji inače potpisan je samo nekoliko sati nakon što je kosovski Ustavni sud odlučio da je vlada u Prištini neustavna.

Prištinski ministar trgovine Krasnići tvrdi da politička situacija na Kosovu neće biti barijera za razvoj ekonomske saradnje sa Skopljem, i da će danas potpisani sporazum koji se tiče saradnje u oblasti turizma, inovacija i preduzetništva biti realizovan.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još