• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Poštovaću ustavnu odluku, skupština ne bi trebalo da se raspusti bez izglasavanja budžeta

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će prihvatiti odluku Ustavnog suda koji je proglasio vladu neustavnom.

“U potpunosti je prihvatam i poštovaću je bez ikakve diskusije. O odluci Ustavnog suda neću davati izjave. Drago mi je da je to Ustav razjasnio. Vlada nastavlja sa radom do izbora nove. Ustavna je obaveza poštovanje procedura za raspisivanje izbora. Ispunićemo obaveze. Uveravam naše građane i partnere, preduzeća, da ćemo biti na dužnosti, posebno u upravljanju situacijom sa pandemijom“, rekao je Hoti na konferenciji za medije.

Pozvao je da se skupština ne raspušta bez prethodnog izglasavanja budžeta za 2021. godinu.

„Pred nama je važan posao i budžet. Pozivam da se skupština ne raspusti bez glasanja o budžetu za 2021. godinu, deo budžeta zasnovan je na nekoliko međunarodnih sporazuma. S toga pozivam skupštinu da odobri budžet i međunarodne sporazume. Nastavićemo da radimo po planu, kao aktuelna vlada. Sprovešćemo paket za ekonomski oporavak, očekujemo da ćemo u januaru nastaviti paket za 2021. Sva ministarstva će nastaviti da rade u skladu sa državnom agendom, posao neće zaostajati“, rekao je Hoti.

Istakao je da će o novim merama na suzbijanju pandemije kovid -19 odlučivati izvršna vlast i najavio da će nove mere stupiti na snagu sutra.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još