Nasim Haradinaj optužio Tužilaštvo da je korumpirano

Uhapšeni lider veterana OVK Nasim Haradinaj u 11 časova izašao je na pripremno ročište pred Specijalnim sudom u Hagu, prvi put nakon potvrđivanja optužnice.

On se danas izjašnjava o krivici po optužnici koja njega i Hisnija Gucatija tereti da su iznošenjem u javnost tajnih podataka tužilaštva o identitetu svedoka ugrozili postupke koji su u toku pred tim sudom i izvršili krivična dela: ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazda i povreda tajnosti postupka.

“Želim da kažem u svoje ime i svakog ko koristi logiku, da Tužilaštvo prebacuje odgvornost sa sebe na Kosovo. Ovde danas treba da sedi neko od ljudi iz Tužilaštva, možda baš oni koji su u ovoj sudnici sada. Apsurdno je prebaciti odgovornost na nas. Ovo Tužilaštvo je selektivno i pristrasno. Oni su korumpirani. Kako je moguće da materijali izađu iz tužilaštva. Osporavam nadležnost ovog veća i tužilaštva. Što se tiče mog izjašnjava o krivici, moj advokat će odlučiti o tome. U moje ime će dalje govoriti moj advokat”, rekao je Haradinaj.

O krivici mogu da se izjasne odmah na sednici ili u roku od 30 dana.

Prvi se pred sudijom u 11 sati pojavio Haradinaj, dok je sednica za Gucatija zakazana za 14 sati.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još