• Početna>
  • Vesti>

Preminulo 47 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 5.129 ljudi u Srbiji

Prema poslednjim podacima, koronavirusom je u Srbiji zaraženo još 5.129 ljudi. Preminulo 47 pacijenata. Raste broj hospitalizovanih i sada je na bolničkom lečenju 9.499 ljudi, a na respiratorima su 353 osobe.15:16

Predsednik Privredne komore Srbije Mrako Čadež uputio je u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji apel članovima Kriznog štaba da ukinu ograničenja rada najvećeg broja prodajnih objekata, saopštila je komora.

“Molim sve lekare iz Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda pred novogodišnje praznike, jer verujte srpska privreda neće izdržati taj udar”, poručio je Čadež.

On je istakao da najveći broj naših kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini.

“Naredni dani i pogodovo dva naredna vikenda su ključna, jer već sada pojedine kompanije u maloprodaji beleže pad prometa od 50 dočak 80 procenata. Ukoliko firme budu ostale bez planiranog prometa pred novogodišnje praznike, to će se sigurno odraziti na smanjenje broja zaposlenih i odustajanje od planiranih investicija u 2021. godini”, naglasio je Čadež.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još