• Početna>
  • Vesti>

Korenica izuzet iz svojstva branioca Nedeljka Spasojevića

Osnovni sud u Prištini doneo je odluku da se advokat Faruk Korenica isključi iz svojstva branioca Nedeljka Spasojevića koji je optužen za ubistvo Olivera Ivanovića, prenosi RTV KiM.

Advokat Faruk Korenica najavio je da će podneti žalbu Apelacionom sudu, te da “odluka nema veze sa zakonom”. Nakon hapšenja Radeta Basare i Nedeljka Spasojevića i spajanja njihove optužnice u jednu, obojicu ih je zastupao advokat Faruk Korenica, međutim u istom slučaju jedan advokat ne može da zastupa dvojicu osmnjičenih za isto delo, ocenila je advokatica Jovana Filipović.

Zbog sukoba interesa u slučaju branioca Faruka Korenice ročište koje je bilo zakazano 11. decembar, odloženo je na neodređeno vreme. U odluci suda se navodi da se advokat Korenica izuzuma iz svojstva branioca Nedeljka Spasojevića.

“Nakon pravosnažnosti ove presude, advokat Faruk Korenica ne može preduzeti nikakve radnje u svojstvu branioca optuženog Nedeljka Spasojevića, ne može vršiti funkciju branioca u ovom krivičnom postupku ST.br.54/2019 koji se vodi po optužnici PPS.br.24/2018 Specijalnog Tužilaštva Kosova”, navodi se u odluci suda.

Povodom odluke Osnovnog suda oglasio se advokat Faruk Korenica i najavio podnošenje žalbe.

“Ova odluka suda nema nikakve veze sa zakonom. Možda zbog toga što sam ja drčan pa onda upozoravam na kršenje ljudskih prava, petorici Srba je dostavljena optužnica na albanskom jeziku, da bi predsednik veća predložo da se optužnica pročita na albanskom i istovremeno prevede na srpski jezik, a zaboravlja pritom da ona ima oko 50 stranica. Uložiću žalbu Apelacionom sudu, rok za žalbu je tri dana”, zaključio je Korenica.

Nedeljko Spasojević je dužan da imenuje drugog advokata ili će mu on biti dodeljen, dodaje se u odluci. U februaru ove godine optuženi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića – Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, nakon što im je pročitana optužnica, izjasnili su se da nisu krivi.

Izvor RTV KIM

Comments

Pročitaj još