• Početna>
  • Vesti>

Haziri: Idemo ka izborima, što će Kosovo uvesti u novu krizu

Kosovo klizi ka prevremenim parlamentarnim izborima i veća je verovatnoća da će građani na birališta, nego pronalaženje rešenja između političkih partija po pitanju izbora novog predsednika Kosova, kažu zvaničnici DSK, ali i najveće opozicione partije Pokreta Samoopredeljenje, prenosi Reporteri.

Demokratski savez Kosova najavio je da će pozvati ostale parlamentarne stranke na okrugli sto kako bi razgovarali o novom predsedniku. Alijansa za budućnost Kosova, koja je deo trenutne vladajuće koalicije, predložila je Ramuša Haradinaja za predsednika i nastavlja da insistira na svom predlogu.

Potpredsednik DSK, Ljutfi Haziri kaže za Radio Slobodna Evropa da je ideja lidera ove stranke Ise Mustafe da pozove za sto političke partije, koje će započeti unutrašnji dijalog za izbor predsednika.

„Pokušava već dugo, ali čekamo potvrdu partija. Ako ne bude sporazuma, onda ne postoji druga opcija. Verovatno idemo ka izborima. Ali izbori nisu dobrodošli, ni za zemlju, ni za političku stabilnost. Ne vidim da se nakon izbora može postići održivo rešenje. Ući ćemo u novi ciklus političkih kriza. Opet će se stranke povući na tvrde političke pozicije”, naglasio je Haziri.

Izvor: Kosovo online / Reporteri

Comments

Pročitaj još