• Početna>
  • Vesti>

U Kosovskoj Mitrovici danas trka za Unu, Vuksana i Olivera

Trka za život, u kojoj će se trčati za male heroje – Vuksana Zdravkovića, Unu Vukanac i Olivera Pal Gajodija, biće organizovana danas u 13h u Kosovskoj Mitrovici.

Predviđena ruta kretanja je od Hrama Svetog Dimitrija do kule na Malom Zvečanu, saopšteno je na Fejsbuk stranici  “Humanitarni bazari – Da život pobedi”.

Okupljanje učesnika zakazano je za 11 sati ispred crkve, dok je polazak predviđen u 12h.

“Uslovi za učešće su da uplata za svako dete bude minimalno 500 dinara (ukupno 1500), možete doneti uplatnicu na lice mesta ili staviti u kutiju koja će biti postavljena ispred crkve. Imena svih učesnika i uplata biće javno objavljena na našoj stranici”, navodi se u objavi.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu i pokažu svoju humanost, “da spojimo lepo i korisno, šetamo, družimo se i produžimo nečiji život”. 

Ova trka po čitavoj Srbiji trajaće do 31. decembra, gde će na kraju meseca svi učesnici dobiti medalje i zahvalnice za učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Vuksan, Una i Oliver boluju od spinalne mišićne atrofije. Za svakog pojedinačno, potrebno je izdvojiti po 2,4 miliona dolara.

Predviđeno je bilo da učesnici trke uplate po 500 dinara na račune troje mališana –  Vuksana, Olivera i Minje. 

Međutim, s obzirom da je novac za lečenje male Minje prikupljen i ona će uskoro otputovati u SAD gde će primiti neophodnu terapiju, sutra učesnici akcije u Kosovskoj Mitrovici trče za Vuksana, Unu i Olivera.

SMS za Vuksana pošaljite na 3030, na broj 857.

SMS za Unu pošaljite na 3030, na broj 843.

SMS za Olivera pošaljite na 3030, na broj 848.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još