• Početna>
  • Vesti>

Petković čestitao Hanuku – simbol čuda, nade, svetlosti i novih početaka

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je danas svim građanima – pripadnicima jevrejske zajednice veliki judejski praznik Hanuku.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime vama i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji i svetu, čestitam jedan od najradosnijih praznika, Hanuku, simbol čuda, nade, svetlosti i novih početaka” stoji u Petkovićevoj čestitki upućenoj glavnom rabinu Srbije Isaku Asielu i predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu.

Petković je poželeo da ovaj veliki praznik donese u sve jevrejske domove svetlost i toplinu, koja će ih grejati tokom cele godine, i dodao: “Neka osnaži večnu nadu i veru u pobedu slobode nad robstvom, dobra nad zlom i svetlosti nad tamom”.

“Oslanjajući se na duboke, istorijske veze jevrejskog i srpskog naroda, nadam se da će svetlost Hanuke zagrejati srca svih nas i biti naše nadahnuće da zajedno istrajemo u težnjama za mirnim i prosperitetnim životom na ovim prostorima, negujući međusobno poverenje i razumevanje. Na kraju, želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju, duhovnom miru i blagostanju, okruženi porodicom i vašim najbližima. Srećna Hanuka – Hag Hanuka Sameah!” stoji u Petkovićevoj čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još