• Početna>
  • Vesti>

Milićević: Priština nema političku volju za napredak dijaloga

Predsednik poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da u Prištini nema političke volje neophodne za suštinski napredak u procesu dijaloga sa Beogradom što, kako kaže, potvrđuju i zapaljive, bahate i provokativne izjave prištinskih zvaničnika.

On je tako reagovao na izjavu vršioca dužnosti predsednika privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani da je dijalog “talac” toga što Srbija negira zločine nad Albancima, kao i da će dijaloga sa Beogradom biti samo uz obostrano priznanje.

“Osmani svojim zapaljivim, bahatim i provokativnim izjavama samo potvrđuje da je Priština spremna da sahrani bilo kakvu šansu za dijalogom i poštovanjem bilo kakvih sporazuma, iako se Srbija trudi da iznađe pravedno i kompromisno rešenje”, naveo je Milićević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ocenio je da reakcije iz Prištine po ko zna koji put govore da tamo i dalje ne postoji politička volja neophodna za suštinski napredak u procesu dijaloga i poručio da je veoma loše da se govori o “našim” i “njihovim” žrtvama.

“Žrtve su žrtve. Svaka žrtva zaslužuje pravdu i svaki zločin mora biti kažnjen. Ali, to naravno mora da važi za sve”, rekao je Milićević.

Podsetio je da Srbija godinama ukazuje na zločine koje je počinila teroristička OVK nad Srbima, Romima i samim Albancima na Kosovu i Metohiji, a da istovremeno od Prištine slušamo samo priče o albanskim žrtvama, stradanju nevinih civila i “neokaljanoj” borbi OVK.

“Vrhunac takve bahatosti će biti i negiranje da su Srbi ikada živeli na KiM”, rekao je Milićević.

Podsetio je na stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića da se ne treba vraćati u prošlost, već graditi most ka mirnoj budućnosti i poručio: “Ovakva huškačka retorika kojom napadate Vučića i Dačića, pa i sam narod Srbije vam neće proći”.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još