• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Oni koji nasrću na Srbe inspirisani porukama mržnje koje dolaze iz albanskog političkog miljea.

Izražavamo zabrinutost zbog još jednog napada na srpske povratnike u opštini Istok, posebno zbog drskosti i smelosti provalnika koji je upao u kuću Radoja Pumpalovića, u selu Dubrava kod Istoka, stoji u saopštenju Kancelarije za kosovo i Metohiju Vlade RS

“Oni koji nasrću na Srbe i njihovu imovinu očigledno su ohrabreni stvaranjem atmosfere nekažnjivosti takvih delikata, i bivaju inspirisani porukama mržnje koje sve češće i otvorenije dolaze iz albanskog političkog miljea.

Srbi južno od Ibra jesu najugroženija nacionalna zajednica u Evropi, i neophodno je da ta činjenica bude opšteprihvaćena, a da potom usledi i preduzimanje adekvatnih mera kako bi se bezbednosna situacija, posebno u povratničkim sredinama u Metohiji, unapredila.

Policijski organi na Kosovu i Metohiji moraju sa posebnom ozbiljnošću i pažnjom da reaguju na sve kriminalne akte čija su meta Srbi u enklavama, jer njihov položaj je prava i najmerodavnija slika situacije na terenu.

Dok god se Srbima upućuju pretnje i dok god napadi na njih ostaju nekažnjeni, neće biti osnova da se u Prištini govori o postojanju nekakvog demokratskog i građanskog društva na Kosovu i Metohiji”, kaže se u saopštenju.

Izvor: Radio Koosvska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još