Dačić najavio sednicu parlamenta posvećenu KiM

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će u narednom periodu na dnevnom redu parlamenta tema biti Kosovo i Metohija.

Poslanika SPS-a Toma Fila pitao je predsednika Skupštine da li će pokrenuti inicijativu da poslanici svakog meseca ili u dva meseca imaju obavezno tačku dnevnog reda koja bi se odnosila na KiM.

“Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, mi ćemo u narednom periodu svakako temu KiM imati i na dnevnom redu našeg plenarnog zasedanja”, rekao je Dačić.

On je takođe podsetio da su uhapšeni pripadnici OVK i naveo kako bi trebalo da se zna koji je oblik saradnje s Tužilaštvom u Hagu za zločine OVK i šta srpske vlasti rade u vezi s tim.

“Država će svakako pomoći našem organizovanom pristupu ovom novom sudu jer ovo nije onaj isti sud koji je bio u Hagu, ovo je sud za zločine OVK, i situacija je malo drugačija nego što je bila prošli put”, rekao je Dačić.

Dodao je da ostaje obaveza pripremanja dokumenata i zaštite svedoka i svega ostalog kako bi pomogli da dođe do pravde i za srpske žrtve.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još