• Početna>
  • Vesti>

“Vakcina će biti bezbedna i besplatna, ona koju odobri Agencija”

Masovna vakcinacija protiv kovida 19 se očekuje u prvom kvartalu sledeće godine, naveo je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek. Dodao je da će prve količine vakcina biti namenjene zdravstvenim radnicima, policiji i vojsci. U narednim danima će se ispitati ruska vakcina “sputnjik”.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo 69 osoba, što je najveći broj preminulih od početka epidemije. Potvrđena su 7.782 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek naveo je da je najviše novih slučajeva zabeleženo u Beogradu – 1.975 zaraženih, u Novom Sadu 475, u Kragujevcu 288, u Nišu 253, u Kraljevu 207, dok su u Pančevu zabeležena 172 nova slučaja.

Direktorka Klinčkog centra Vojvodine Edita Stokić navela je da su u toj bolnici hospitalizovana 422 pacijenta, od kojih je 25 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji.

Istakla je da je klinička slika kod velikog broja hospitalizovanih pacijenata srednje teška i teška i da se svi oni nalaze na kiseoničkoj potpori.

Stokićeva je dodala da je 29 pacijenata smešteno u Vojno-medicinskom centru u Petrovaradinu, da je u kovid sistemu i bolnica u Sremskoj Kamenici, ali i da je doneta odluka da će Novosadski sajam postati kovid bolnica.

Izvor RTS


Comments

Pročitaj još