• Početna>
  • Vesti>

Mera ograničenja kretanja od danas u svim zonama, opštine na severu Kosova i dalje u crvenoj

Opštine na severu Kosova ostaju u crvenoj zoni, saopštilo je kosovsko ministarstvo zdravlja koje je danas predstavilo novu odluku o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih koronavirusom na nedeljnom nivou, prenosi Kossev.

Novina je da se mera ograničenja kretanja od danas primenjuje i u opštinama u žutoj i zelenoj zoni, a kako je saopšteno iz kosovskog ministarstva zdravlja, najrestriktivnija je žuta zona.

I ovog petka 21 opština je u crvenoj zoni, među kojima su i četiri opštine na severu Kosova.

Tu su i Priština, Kosovo Polje, Gračanica, Đakovica, Zvečan, Zubin Potok, Obilić, Južna Mitrovica, Severna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Kamenica, Glogovac, Klokot, Vitina, Podujevo, Peć, Vučitrn, Štimlje, Uroševac i Gnjilane.

U žutoj zoni je 10 opština – Suva Reka, Štrpce, Klina, Đeneral Janković, Srbica, Istok, Parteš, Orahovac, Prizren i Ranilug.

U zelenoj zoni sada se nalazi sedam opština – Mališevo, Dečani, Novo Brdo, Kačanik, Junik, Dragaš i Mamuša.

Ministarstvo zdravlja večeras je saopštilo da će se mera ograničenja kretanja primenjivati u svim zonama, za razliku od prethodnih nedelja kada je ova mera važila samo za crvenu zonu.

U saopštenju Ministarstva podseća se da su u crvenoj zoni opštine u kojima se za nedelju dana, a na 100.000 stanovnika, registruje više od 150 inficiranih. U ovoj zoni važi mera ograničenja kretanja od 19 do 5 sati ujutru.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva u žutoj zoni u kojoj su opštine sa 70 do 150 inficiranih na nedeljnom nivou na 100.000 stanovnika, sada važi mera ograničenja kretanja od 18 do 5 sati ujutru.

U zelenoj zoni u kojoj su opštine do  70 novoinficiranih na nedeljnom nivou na 100.000 stanovnika, sada je ograničeno kretanje od 20 do 5 sati.

Ova kategorizacija važiće do 11. decembra.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još