• Početna>
  • Vesti>

Privrednici: Sada treba ulagati, Čadež: Najavljene investicije

Desetak domaćih velikih privrednika već je dalo planove investicija za 2021. godinu, što daje neku vrstu optimizma da biznis smatra kako mora dalje da se razvija bez obzira na okolnosti, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

“Najavljene investicije ”Eliksira”, MK grupe, ”Mojih brendova”, ”Matijevića” i drugih dovešće do rasta našeg izvoza”, ocenio je Čadež na panelu održanom u okviru Samita poslovnih lidera, saopštila je PKS.

Dodao je da male ekonomije koje nemaju velikih mogućnosti na finansijskom tržištu moraju da nađu sopstveni put ekonomskog opstanka i da prežive ovaj period, očuvaju zaposlenost i privredni potencijal.

Naši privrednici treba da animiraju strane investitore da razvijaju zajedničke projekte u Srbiji i regionu, dok država treba da podstiče razvoj malog i srednjeg biznisa, smatra direktor “Mojih brendova” Andrej Jovanović.

“Sada treba ulagati. Ovo je tajming za to. Svima predlažem da budu hrabri u tome”, rekao je Jovanović.

Dodao je kako su investicije najpragmatičniji put da se ostvari neki cilj, jer imamo potencijala i mogućnosti za to uprkos tome štio naredna godina neće biti laka za privredu.

Država ne treba da beži od zaduživanja, a taj novac treba uložiti u razvojne projekte kao što su infrastruktura i građevinarstvo na kojima bi bio angažovan veliki broj ljudi, što bi održalo zaposlenost, smatra Jovanović.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još