• Početna>
  • Vesti>

Preminulo 55 ljudi, koronavirus potvrđen kod još 6.224 osobe

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 6.224 osoba, a od posledica zaraze preminulo je 55 pacijenata. Testirano 17.093. Na respiratorima 253 pacijenta.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u celoj Srbiji održana je sednica Kriznog štaba.

Ovoj sednici prethodio je sastanak direktora kovid bolnica i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović je rekao da u ovom trenutku ima kapaciteta ali da oni nisu neiscrpni.

Goran Stevanović je posle sastanka rekao novinarima da se pacijenti preraspodeljuju u bolnice prema težini kliničke slike, mogućnosti transporta i bolničkim kapacitetima.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da je situaciji u Vojvodini veoma ozbiljna ali da očekuje da ćemo u ovoj nedelji epidemija dostići pik i da će nakon toga broj novoregistrovanih slučajeva kovida početi da opada. 

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, dr Branislav Tiodorović, izjavio je da će epidemijska situacija u Srbiji ove nedelje biti vrlo teška, jer će gužve koje su se dogodile na “crni petak” i na drugim okupljanjima za pet do sedam dana sigurno dati rezultat kroz broj pozitivnih i obolelih. 

Od danas u školu idu samo osnovci od prvog do četvrtog razreda. Oni stariji, od petog do osmog, i srednjoškolci nastavu će pratiti na daljinu sve do početka zimskog raspusta 21. decembra.

Izvor: RTS


Comments

Pročitaj još