U Severnoj Mitrovici zatvorena biračka mesta

Biračka mesta u opštini Severna Mitrovica zatvorena su u 19 časova.

Predsednik opštinske izborne komisije Severne Mitrovice Slobodan Dimitrijević kaže da je izborni dan protekao bez većih problema i u najboljem redu.

“Posmatrači koji su bili prisutni su ocenili da je izborni proces jako uspešan, profesionalno odrađen, bez ijedne greške. Zahvalio bih se građanima što su u velikom broju izašli i obavili svoju građansku dužnost i pored pandemije korona virusa kao i svima koji su učestvovali u ovom procesu. Ispoštovane su sve epidemiološke mere. Mi smo imali dva mobilna tima koji su posetili građane koji su oboleli i glasali u svojim kućama. Svakako bih se zahvalio i kovid timu, jer je ovo prvi put da se to dešava i zaista taj tim koji je išao je imao jako težak posao i obavio ga je profesionalno i sve je prošlo u najboljem redu. Posetio nas je kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj koji je to takođe potvrdio.” rekao je Dimitrijević.

Na izborima za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica pravo glasa imalo je 23.313 birača, koji su biračko pravo mogli da ostvare na 27 biračkih mesta.

Izbori za novog gradonačelnika osim u Severnoj Mitrovici održani su i u Podujevu.

Centralna izborna komisija saopštila je da je u opštini Severna Mitrovica do 19 časova glasalo 39,14% birača a u opštini Podujevo 40,51% od ukupnog broja upisanih birača.

Građani Severne Mitrovice su birali između četvorice kandidata.

Kandidat ispred Srpske liste je Milan Radojević, Dušan Milunović nastupio je kao nezavisni kandidat, a za gradonačelnika su se nadmetali i Fljorent Ademi iz Demokratske partije Kosova i Erden Atić iz Pokreta Samoopredeljenje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još