• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Srpske liste: Današnji dan pokazuje jedinstvo i sabornost

Predstavnici Srpske liste su na izborima za gradonačelnika glasali jutros nešto pre 8h, nakon čega su se obratili medijima.

Radojević:  Očekujem da građani danas glasaju za politiku kontinuiteta, za svoju budućnost

Kandidat Srpske liste Milan Radojević glasao je jutros nešto pre 8h na biračkom mestu u STŠ Mihajlo Petrović  Alas. On je tom prilikom pozvao građane da svoj glas daju svojoj budućnosti i politici kontinuiteta.

„Prethodnih šest godina Srpska lista je uz veliku pomoć i podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade i direktora Kancelarije za KiM uspela da stvori odgovarajuće političko -bezbednosne uslove za razvoj grada, za razvoj infrastrukture, da damo budućnost i perspektivu mladima. Očekujem da naši građani danas svojim glasom, potvrde tu politiku kontinuiteta, da nam ukažu poverenje da nastavimo tamo gde smo stali, da nastavimo da realizujemo sve one projekte koje smo u kampanji naveli, da svi zajedno gradimo bolju budućnost, da Mitrovica bude ono što jeste  – stub, bedem opstanka našeg naroda na ovim prostorima“ podvukao je Radojević.

Rakić: Jedinstveno, složno dajemo glas Milanu Radojeviću

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je nakon što je glasao na biračkom mestu u STŠ  Mihajlo Petrović Alas da izborni proces protiče u najboljem redu i pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za svog kandidata. Rakić je posebno ukazao na važnost poštovanja epidemioloških mera, kako na biračkim mestima, tako i van njih.

Predsednik Srpske liste je pozvao građane da poverenje ukažu njihovom kandidatu Milanu Radojeviću.

„Očekujem ubedljivu pobedu kandidata Srpske liste Milana Radojevića. Podršku koju imamo mi od države Srbije, od prededdnika Aleksandra Vučića , i danas smo pokazali i pokazaćemo u toku dana  gde jedinstveno, složno  od same zore, građani izlaze i daju svoj glas Milanu Radojeviću“ rekao je Rakić.

Spirić: Današnji dan će pokazati jedinstvo i sabornost

Dosadašnji VD gradonačelnik Severne Mitrovice Aleksandra Spirić izjavio je danas nakon što je obavio svoju građansku dužnost da će Mitrovčani i danas pokazati sabornost i jedinstvo, te da uprkos sve jačim pritiscima koji stižu sa albanske strane, pokazati da žele da opstanu i žive na ovim prostorima.

„Mitrovica će se graditi, ali to zavisi od naše izlaznosti jer i ovi izbori su veoma bitni  odlučujući za naš opstanak. Narod mora da bude svestan  činjenice da pored svih tih problema i izazova i pored pandemije, moramo da iskažemo veliku sabornost. Pobeda je neminovna. Znamo sigurno da kandidat Srpske liste  će pobediti i taj put koji je neraskdiv i koji je trajna veza sa državom Srbijom, biće još više učvršćen“ istakao je Spirić i naglasio da se epidemiološke mere moraju poštovati i još jednom dodao da je velika izlaznost neophodna za opstanak Srba na području Kosova.

Simić: Danas građani imaju dvostruku odgovornost  – prema njihovoj budućnosti i prema poštovanju epidemioloških mera

Poslanik Srpske liste u kosovskom Parlamentu Igor Simić rekao je da je na građanima Severne Mitrovice danas dvostruka odgovornost – prva, za budućnost njih samih i njihovih potomaka, a druga – odgovornost  koju zahteva epidemiološka situacija. Simić je to izjavio neposredno nakon što je na biračkom mestu u STŠ Mihajlo Petrović Alas  iskoristio svoje glasačko pravo.

„Nema nikakve sumnje, srpski narod je u ovom gradu višestruko  pokazao kako poštuje pre svega ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali isto tako, kako sledi politiku predsednika Aleksandra Vučića kada je u pitanju opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima“ rekao je Simić i zahvalio građanima koji od ranih jutarnjih sati izlaze na birališta i svoj glas kako je rekao, daju Milanu Radojeviću.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još