• Početna>
  • Vesti>

Dr Elek: Raspisan konkurs za prijem 38 medicinskih sestara u KBC Kosovska Mitrovica

Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica biće u narednom periodu jači za 38 medicinskih sestara opšteg smera za čiji je prijem u radni odnos na neodređeno vreme Ministarstvo zdravlja Srbije danas raspisalo konkurs.

Direktor ove zdravstvene ustanove dr Zlatan Elek rekao je za Kosovo Onlajn da će konkurs biti sproveden u narednim danima.

„Po prijemu dokumentacije koja je predviđena konkursom, a čija su pravila okačena na oglasnim tablama u svim domovima zdravlja i u samoj bolnici, biće obavljen razgovor sa kandidatima, nakon čega će biti odlučivanje o prijemu“, poručio je dr Elek.

On je naglasio da će, imajući u vidu sve veći broj zaraženih zdravstvenih radnika koronavirusom, koji u ovom trenutku iznosi oko 70, prijem novog medicinskog osoblja u mnogome olakšati rad ove zdravstvene institucije.

„Mnogo nam znači prijem novih radnika kako bi se što uspešnije izborili sa kovid infekcijom. Moram da istaknem da prednost imaju oni koji žive i imaju prebivalište na teritoriji KiM i ovom prilikom ih pozivam da se prijave za rad u KBC“, rekao je Elek.

U ZC Gnjilane još 40 radnih mesta za medicinske sestre

Zdravstveni centar Gnjilane sa sedištem u Pasjanu primiće u radni odnos 40 medicinskih sestara i tehničara čime ćemo olakšati naš rad, bolji život i opstanak  Srba u Kosovskom pomoravlju, izjavio je za Kosovo Onlajn direktor ove zdravstvene ustanove dr Zoran Perić.

Perić je pozvao sve kandidate koji ispunjavaju neophodne uslove da se prijave na konkurs koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.    

“Ovo omogućuje opstanak našeg naroda jer je zdravstveni sistem stub srpskog naroda. Prioritet za prijem u radni odnos imaće kandidati koji žive i imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji. Nama ovo znači opstanak i to zahvaljujući našoj državi Srbiji koja ulaže u opremu i sada u kadrove. Kod nas ovo nije prvi konkurs, mi smo i u prethodnom periodu angažovali 30 lekara opšte medicine”, rekao je dr Perić.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još