CIK: Kovid pozitivni građani glasaće iz svojih domova

Kako je saopštio CIK, Opštinske izborne komisije kontaktirala su oko 500 građana sa pravom glasa iz opštine Podujevo, kao i 21 iz Severne Mitrovice, koji su u kućnom karantinu zbog pozitivnog testa na kovid-19 ,i gotovo polovina njih izrazila je spremnost da glasa, a kako su dodali, glasanje će biti organizoovano tako što će mobilni timovi komisije ići na adrese kovid pozitivnih birača, prenosi Indeks onlajn.

“Sve osobe koje su kontaktirane od strane opštinskih izbornih komisija ove dve opštine, pripadaju službenoj listi koju smo dobili “, rekao je portparol CIK Valjmir Eljezi.

Kako je dodao, za CIK se ovi izbori razlikuju od prethodnih upravo zato što su organizovani u vreme pandemije, stoga CIK zahteva razumevanje građana za sprovođenje zaštitnih mera.

“Centralna izborna komisija je u završnoj fazi priprema za organizaciju vanrednih izbora za gradonačelnika Podujeva i Severne Mitrovice, koji će biti održani 29. novembra. Prema planovima sa Operativnim planom, prilagođavanje biračkih mesta obaviće se u subotu, dok će se u nedelju u ranim jutarnjim satima poslati osetljiv izborni materijal, koji uključuje glasačke listiće“, rekao je Eljezi.

Prema podacima CIK, akreditovano je 1.700 posmatrača za nadgledanje izbornog procesa u ove dve opštine. Najveći broj njih predstavlja političke subjekte koji učestvuju na izborima, zatim lokalne nevladine organizacije, kao i lokalne i međunarodne medije.

CIK je zatražio razumevanje građana za sprovođenje mera preduzetih u cilju zaštite zdravlja.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline.net

Foto: Klan Kosova

Comments

Pročitaj još