Požar u delu Paviljona ”E” u centru Prištine

U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi petnaest porodica sinoć oko ponoći izbio je požar. Požar je izbio blizu stana pokojne Draginje Stamenković, a izgorela je šupa u kojoj su stanari nekoliko stana odlagali stvari. Stanari kažu da je samo zahvaljujući brzoj intervenciji Vatrogasne službe sprečena veća šteta.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak su rano jutros posetili stanare i razgovarali sa vremešnom Leposavom Stojanović koja tu živi i ostalim stanarima, kako bi se informisali o požaru koji je izbio prethodne večeri. Na licu mesta je zatečena i policijska patrola, koja je vršila uviđaj.

U javnosti se zadnjih dana dosta govorilo o porodicama Paviljona ”E” koji tu žive od 1973. godine na osnovu odluke tadašnjih vlasti, a koji su nedavno dobili odluku Grada Prištine o iseljenju iz svojih stanova do 1. decembra kako bi na tom mestu bila izgrađen podzemni parking prostor. Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, u saradnji sa gradonačelnikom Prištine, Špend Ahmetijem radi na pronalaženju trajnog rešenja sa kojim bi ove porodice bile saglasne.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još