• Početna>
  • Vesti>

MZP: Izgradnja i afaltiranje puteva ka selima opštine Novo Brdo za kvalitetniji život građana

U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Kusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Kancelarije Evropske unije na Kosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini. Korist od ovog infrastruktunog projekta u Novom Brdu imaće preko 2000 stanovnika ovih sela, a projekat je značajan i po tome što će preko mosta koji je predviđen projektom moći da saobraća autobuska linija koja prevozi đake do škole.
Predstavnici Ministarstva za zajednice i povrtak su danas zajedno sa gradonačelnikom ove opštine Svetislavom Ivanovićem, obišli radove na infrastrukturnim projektima i poručili da Ministarstvo za zajednice i povratak, ministar Dalibor Jevtić kao i opština Novo Brdo konstantno rade na poboljšanju kvaliteta života svih građana i poručili da će tako biti i u buduće.


”Ovo je samo jedan u nizu projekata koje ministarstvo za zajednice i povratak realizuje zajedno sa opštinom Novo Brdo. Cilj nam je da ovakvim projektima olakšamo život običnih ljudi”, kazao je prvi savetnik ministra, Igor Savić.
”Duži vremenski period meštani ovog sela imaju poteškoća tokom prolaska ove deonice puta ka selu Stanišor gde je jedino izvodljivo rešenje bilo izgradnja mosta”, kazao je predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović i zahvalio se Ministarstvu za zajednice i povratak i ministru Jevtiću na velikoj pomoći kada je u pitanju opština Novo Brdo.


Ovim projektom koji se finasira programom ”Povaratak i reintegracija na Kosovu, peta faza” (EU-RRK5), predviđeno je afaltiranje 350 metara puta, a kompletna ralizacija projekta čija je vrednost oko 30 000 evra, koji implemetira Međunarodna organizacija za migracije, biće završena u narednih 10 dana.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Comments

Pročitaj još