Donacija Kfora Domu zdravlja u Žerovnici

Vojnici Kfora iz Sjedinjenih Američkih Država i Grčke isporučili su medicinske instrumente i opremu, uključujući sterilizator, elektrokardiogram, aparate za merenje glukoze i drugu dijagnostičku opremu lokalnom Domu zdravlja u Žerovnici na severu Kosova.

Donacija je deo pomoći koju nepristrasno pruža odsek za Civilno-Vojnu saradnju misije koju predvodi NATO lokalnim institucijama i zajednicama u cilju poboljšanja socijalne zaštite svih stanovnika, saopštio je Kfor. 

Doktorka Mirjana Blagojevic, zamenica direktora Regionalne Bolnice je zahvalila Regionalnoj Komandi Istok koju predvode Sjedinjene Američke Države i grčkom timu za Vezu i nadgledanje na kontinuiranoj podršci koju Kfor pruža lokalnim zdravstvenim ustanovama, posebno tokom trajanja infekcije kovid-19.

Od izbijanja pandemije na Kosovu, Kfor je redovno sprovodio svoje zadatke iz domena bezbednosti doprinoseći lokalnom odgovoru na kovid-19 donacijom lične zaštitne opreme i dezinfekcijom javnih ustanova.

Kfor je takođe olakšao isporuku pomoći Institucijama na Kosovu od strane NATO saveznika i zemalja partnera, uključujući Mađarsku, Nemačku, Italiju, Poljsku, Sloveniju, Tursku i Austriju, navedeno je u saopštenju.     

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još