• Početna>
  • Vesti>

Četrnaest tablet računara za mališane ŠOSO “Kosovski božur”

Organizacija „Save the children“ je uz podršku Ambasade i Vlade Švedske donirala 14 tablet računara za decu sa smetnjama u razvoju, koja pohađaju školu za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ u Kosovskoj Mitrovici.

Miljan Stanišić ispred „Domovika“, kaže da je današnja donacija vid podrške, kokretno u onlajn nastavi, kako bi mališani što kvalitetnije pratili nastavu.

„Danas smo ovde u ime organizacije „Save the children“ kako bismo dali podršku u ovim teškim trenucima. Jedan od glavnih ciljeva kod dece jeste i obrazovanje i ovde smo da pružimo podršku, konkretno u onlajn nastavi. Nadamo se da će im ova oprema pomoći, kako bi što kvalitetnije pratili nastavu i naravno njihovim roditeljima, da svi zajedno, na što kvalitetniji način prođu kroz ovaj period.“ Rekao je Stanišić.

On je pozvao sve ljude dobre volje i one koji su u mogućnosti, da ukoliko mogu, pomognu organizaciji kako bi ona pomogla deci kojoj je to potrebno.

Direktor škole Marta Popović se u ime škole zahvalila na donaciji i izrazila nadu da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti.

„Mi smo danas izašli u susret i deci i roditeljima,  da danas budemo na jednom mestu gde pokazujemo da i u ovim teškim vremenima treba da mislimo jedni na druge i da zajedno pobedimo ovo vreme, za koje ne znamo kada će se završiti. Ne postoji vreme kada ne možemo da budemo dobri, ne postoji vreme kada ne možemo da imamo saosećajnost i odgovornost prema ovoj deci. Ovo će itekako značiti deci i roditeljima, jer će uz edukativni karakter moći da pušataju zabavne emisije.“ rekla je Popović.

Roditelji mališana su se zahvalili na donaciji i kazali da će im tablet računari umnogome koristiti, kako u zabavi tako i u edukaciji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još