• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama n KiM 62 novobolela lica, dvoje izgibilo bitku sa Kovid 19

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, dve osobe su preminule od posledica kovid-19, dok je zabeleženo je 62 nova slučaja infekcije i 15 izlečenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.Od poslednjeg izveštaja preminule su dve osobe, jedna iz Kosovske Mitrovice i jedna iz Štrpca

Od 161 obrađenih uzoraka, pozitivni slučajevi evidentirani su u opštinama: Kosovska Mitrovica (20), Leposavić (12), Zvečan (11), Zubin Potok (7), Prilužje (7), Kosovska Kamenica (1), Gnjilane (2) ,Gračanica(8),Peć (2), Suvo Grlo (1) i Lipljan (1).

Oporavljeno je 19 pacijenata – po šest iz Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, tri iz Gnjilana, dva iz Leposavića i po jedno lice iz Zvečana i Štrpca. 

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovano je 67 lica, a dva pacijenta su u KBC Niš.Mera kućne izolacije određena je za 731 lice.

U srpskim sredinama južno od Ibra do sada je registrovan ukupno 556 slučaj infekcije.

Od početka epidemije testirano je ukupno 8026 lica, od čega je kod 2.025 osobe potvrđeno prisustvo korona virusa.Bitku sa kovidom-19, u srpskim sredinama na KiM izgubilo je 49 osoba.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još