• Početna>
  • Vesti>

Bećaj: Na stotine nevinih civila je ubijeno od ulaska Kfora na Kosovo

Politički analitičar Beljulj Bećaj izjavio je večeras da procesom, koji se u Specijalnom sudu odvija protiv bivših lidera OVK, počinje kraj ere ratnih komandanata, i podseća da je na stotine nevinih civila ubijeno od ulaska Kfora na Kosovo, prenosi Koha.

Bećaj je u emisiji “Desku” na KTV istakao takođe da se tim procesom otvaraju mogućnosti za stvaranje novog političkog rukovodstva koje će biti u funkciji istinskih promena.

“Mislim da se ovo pitanje odnosi na pojedince koji su u Specijalnom sudu, sviđalo se to nama ili ne. I po najpozitivnijoj varijanti, za koju se nadamo da će se dogoditi, konačno se završava karijera tog vođstva koje je do sada rukovodilo Kosovom i stvara se potencijal da se rodi rukovodstvo, koje je drugačije, ako ništa drugo, suprotno onome što je bilo do danas”, ocenio je Bećaj.

Prema njegovim rečima, moraju biti korektni i svesni međunarodnih faktora, jer oni zaista žele da pokažu svoj humani cilj.

“Moramo biti savesni pred međunarodnim faktorom, jer su oni glavni pobornici slobode i suvereniteta Kosova. Na ovaj ili onaj način oni, pošto su se mnogi zločini i ubistva dogodili u periodu od ulaska Kfora na Kosovo, zaista žele da pokažu svoju humanitarnu svrhu”, rekao je Bećaj.

Kako je naveo, u ovom pogledu nakon njihove instalacije na Kosovu, oni su zaista došli u funkciju zaštite principa, koji ima veze sa humanizmom i zaštite sloboda i prava.

“Tim pre kada je u ovom periodu ubijeno stotine nevinih civila i predstavnici raznih zajednica, koji su zaista izgubili živote u vreme dok je Kfor bio ovde i verujem da je to neka vrsta odgovornosti i savesti koju oni imaju kao deo obaveza koje su preuzeli”, poručio je Bećaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore

Foto: Koha ditore

Comments

Pročitaj još