• Početna>
  • Vesti>

Za mesec dana desetostruko više novozaraženih, ako mere ne daju rezultate, bolnice neće imati slobodnih kreveta

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 121.120 osoba, a zabeleženo je 1.199 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Zaraza je juče potvrđena kod još 4.995 osoba, višestruko više nego od 22. oktobra, kada je bilo 416 novozaraženih.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković kaže da je epidemiološka situacija ozbiljna i da je važno da se učini sve što je u našoj moći da se ograniči porast broja zaraženih.

On je naglasio da je najveća briga zaražavanje zdravstvenih radnika i kako obezbediti dovoljan broj lekara i medicinskih sestara u bolnicama, kako ne bismo došli u situaciju da nema ko da pomogne pacijentima.

“Najvažnije je da sačuvamo zdravene radnike od zaražavanja, jer možemo doći u situaciju da čak i to što imamo bolnice ne može da nam pomogne ako ne bude bilo ljudi koji će tamo raditi”, rekao je Janković za TV Pink.

Prema poslednjem preseku, još 31 pacijent preminuo je od kovida 19, što je najveći broj novih smrtnih slučajeva u Srbiji od početka epidemije. Koronavirus je registrovan kod još 4.995 osoba, od 13.429 testiranih.

U periodu od 24. novembra do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata – restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se i oni neće raditi od 18.00 do 5.00 časova narednog dana.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još