• Početna>
  • Vesti>

Radović: Pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mera

Donošenjem najnovijeg rešenja kosovske vlade, kao i kosovskog Ministarstva Zdravlja, i svrstavanjem 4 opštine na Severu Kosova u crvenu zonu, od strane Kosovske policije, nastavljeno je neprekidno i permanentno angažovanje policijskih službenika, prema važećem operativnom planu, koji je na snazi, kao i na tekućim zadacima, saopštio je portparol Kosovske policije za region sever poručnik Branislav Radović.

On dodaje da je pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mera, koje je kosovska vlada propisala.

“Radi o nepridržavanju zaštitnih mera od strane nesavesnih građana, što se odnosi na nenošenje zaštitnih maski, kao i držanje propisanog međusobnog rastojanja, zatim okupljanja u većim grupama od 5 osoba. Takođe se radi, prema novoj odluci i o ograničenju kretanja u vremenskom intervalu od 19 do 5 časova ujutro.” navodi Radović.

Ove svakodnevne kontrole obuhvataju i propisuju rad lokala i trgovinskih, kao i drugih objekata u gradu. Mere zabrane obuhvataju i veća okupljanja kao što su proslave, utakmice, svadbe, proslave slava i veselja.

Svako nepoštovanje ovih zaštitnih mera policijski službenici će sankcionisati propisanim kaznama, navodi Radović.

“Kao primer za to navešćemo da je samo za period od 16. do 22. novembra podneto 139 prekrsajnih prijava, zbog nepoštovanja propisanih zaštitnih mera-nenošenja zaštitnih maski. Jedan broj lica je opomenut zbog nepravilnog korišćenja istih.” ističe on.

Policijski službenici će biti angažovani na svim tačkama u gradu, trgovinskim objektima, prodavnicama, kako bi neposredno uticali svojim radom na uspešno suzbijanje pandemije Covid -19, kao i na suzbijanju svih oblika kriminala i počinioca krivičnih dela.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još