• Početna>
  • Vesti>

Radio Kosovska Mitrovica proslavlja 38.rođendan; Negujemo kulturu govora i profesionalnošću čuvamo slušalačku publiku

Radio Kosovska Mitrovica obeležava 38 godina postojanja i uspešnog rada.

Odgovornost, objektivnost i profesionalizam odlika je zaposlenih u ovom kolektivu, ali i stalna želja da obrazuje i afirmiše mlade ljude, koji postaju dobri novinari.


Sadašnja struktura novinara, voditelja i tehničkog osoblja se trudi da muzički i informativni, kao i zabavni program podignu na viši nivo. U želji da prošire slušanost i domet svojih vesti, novinari Radio Kosovske Mitrovice svoje informacije plasiraju i putem sajta, ali i preko društvenih mreža.
Zadržati slušanost radija danas nije lako, ali obaveza i poštovanje slušalačke publike za naš radio je prioritet, a da veza, navika i ljubav prema ovom najstarijem radiju u regionu postoji, pokazuju analize, istraživanja, brojna priznanja na zvaničnim takmičenjima, zasluge za zalaganje u novinarskom poslu, ali i priznanje slušalaca – najboljih kritičara.

Radio je počeo sa radom 23. novembra, 1982. godine. Od regionalnog radija koji je poslovao u okviru lokalne samouprave, do vremena kada je postao poslovna jedinica Prvog programa Radio Beograda u sistemu RTS- a, pa do poslovanja u mreži poslovnih jedinica ”Mreže-Most”, radio je imao uvek funkciju istinitog i objektivnog izveštavanja.

Kada govore o radiju “radijski ljudi”govore o ljubavi. Govore o toplini , nenametljivosti, snazi rečenog i ogromnoj dubini tišine koja nigde nije tako glasna kao u etru, kada zaboravite šta je trebalo reći. Radio veza sa slušaocem je magija, kažu radijski novinari i gromko i jasno poričuju – radio nikada neće propasti!!!

Da budete uvek tu, da znamo da nas slušate i volite, da znamo da ste deo publike koja zna šta su prave vrednosti, da uz nas negujete jezik, čuvate kulturu i slušate najbolju muziku!!!!!
To vam danas proslavljajući 38. rođendan od srca želi Radio Kosovska Mitrovica !

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još