• Početna>
  • Vesti>

Delegacije grada Beograda i Kosovske Mitrovice u poseti Radiju Kosovska Mitrovica

Predstvanici grada Beograda, predvođeni Markom Popadićem, direktorom “Gradske čistoće” Beograda i grada Kosovska Mitrovica predvođeni predsednikom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica obišli su Radio Kosovska Mitrovica povodom Dana radija i 38.rođendana.

Želim da čestitam dan grada svim Mitrovčanima i vašoj medijskoj kući i nadam se da ćete nastaviti u narednom period još bolje funkcionišete, rekao je gostuju’i u studiju Radija Kosovska Mitrovica, predstavnik grada Beograda, direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić.

“Lepo je danas biti u Kosovskoj Mitrovici kao I uvek do sada. Danas je delegacija grada Beograda predvođena gospodinom Goranom Vesićem , zamenikom gradonačelnika grada Beograda trebalo da obiđe Kosovsku Mitrovicu. Nažalost, gospodinu Vesiću su zabranili ulazak na teritoriju naše južne srpske pokrajine. Ja sam došao ispred grada Beograda, obišao projekte koje finansira grad Beograd, obišli smo zgradu za raseljene i to je druga zgrada koju Beograd finansira. Radovi će biti završeni za Srpsku Novu godinu I useljenje, to je 20 stanova za najugroženije, koji do sada nisu imali svoj krov nad glavom. Prethodna zgrada je završena, ja verujem da neće se stati na ovome.  Verujem da će to biti samo početak takvih I sličnih projekata koje će grad Beograd realizovati ovde” kaže Popadić.

Napomenuo je da je JKP “Gradska čistoća” Beograda ustupilo par vozila za odnošenje komunalnog otpada, čišženje snega I pranje ulica, JKP “Standard” u kosovskoj Mitrovici. Mnogo lepih stvari I projekata smo započeli u prethodnom periodu., što nas obavezuje da nastvaimo istim tempom I što više pomažemo. I  deca Kosovske Mitrovice imaju pravo na normalan život i nadamo se suživot sa našim komšijama ovde.

Spirić: Složno, timski i zajednički moramo da gradimo bolju budućnost, bolju Srbiju i bolju Kosovsku Mitrovice

Aleksandar Spirić građanima Kosovske Mitrovice uputio je čestitke povodom Dana Opštine I Radiju Kos vska Mitrovica, rukovodstvu i zaposlenima, koji su kako kaže na odgovoran i profesionalan način, na bitnim i važnim lokacijama svakodnevno i prate sve važno za srpsku javnost.

“Kada je u pitanju grad Beograd danas je trebalo da usledi i čin potpisivanja Povelje o bratimljenju, ali to ništa ne uskraćuje, niti umanjuje sve ono što je grad Beograd do sada činio i što čini za Kosovsku Mitrovicu” rekao je. Kao najznačajniji projekat navodi zbrinjavanje ljudi koji su ostali bez krova nad glavom .

“Zakucali smo na vrata zamenika gradonačelnika grada Beograda Gorana Vesića koji je prihvatio da pomogne i dao maksimalnu podršku. Značaj Beograda se ogleda i bez infrastrukturne podrške. Beograd je za nas ključni grad i on je trajna i neraskidiva veza sa Srbijom. Bez obrzira na situaciju na prelazima, čin povezivanja je neraskidiv. Niko nas ne može odvojiti, niti uskratiti bratsku ljubav koja je vidljiva, kroz naš identitet, kulturno stvaralaštvo. I ono što je najvažnije očuvanje ćirilice, kao što Časlav Milisavljević, dugogodišnji rukovodilac Radio Kosovske Mitrovice kaže, a ovde se ogledaju obrisi njegovog rada kroz pano ” Ne gazimo ćiirilicu”.

Složno, timski i zajednički moramo da gradimo bolju budućnost, bolju Srbiju i bolju Kosovsku Mitrovicu. To je misija svih na koji smo na pozicijama, jer sve se to ogleda kroz ozbiljnu i odgovornu politiku predsednika Aleksandra Vučića koji ulaže maksimalne napore za mir i stabilizaciju, i pre svega na slogu i srpsko jedinstvo koje je u svakom trenutku najpotrebnije. Mi za Kosovsku Mitrovicu možemo da kažemo u danima koji su pred nama jedinstvo mora da bude iskazano  u maksimalnoj meri. Jedinstvo je preko potrebno, i sami ste svedoci užasnih pritisaka koji dolaze na razne načine  I vreme je da svi ujedinimo .

Milan Radojević, kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice čestitao je Dan opštine svim sugrađanima I Radiju Kosovska Mitrovica.

“Izuzetno sam počastvovan što sam danas ovde, hvala vam na prijemu . Što se tiče obežanja, mogu reći da ću dati sve od sebe, i da ćemo tismskim radom svi zajedno, složno i jedinstveno pokušati da unapredimo naš grad i vratimo Mitrovicu tamo gde joj je i mesto. Prethodnih godina naši sugrađani su svedoci velikih infastrukturnih ulaganja , velikih promena. Bezbednosni je izazov i za Kosovsku Mitrovicu i za naš narod na Kosovu, uvek su postojali, nadam se da će ih biti manje u budućnosti, Pored bezbednosnih izazova, mi moramo ulagati u budućnost, moramo ulagati u naše najmlađe . Danas je Mitrovica jak Univerzitteski centar na čijoj teritoriji se nalazi sedam fakulteta, što je ogromno bogatstvo i prednost. Nastavićemo gde smo stali, ulagaćemo makismalno za poboljšanje uslova života svih naših građana, rekao je Radojević.

“Nemam dilemu da ćemo i dalje imati podšrku naših prijatelja iz grada Beograda koji su i danas sa nama, a verujem da će biti i ubuduće, ali da ćemo i dalje imati kao i do sada bezrezervnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da svi zajedno učinimo ovaj grad mnogo lepšim nego što je danas” istakao je Radojević.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još