• Početna>
  • Vesti>

Dan Opštine Kos. Mitrovica: Sloboda je najvrednija i najskuplja reč

Povodom Dana opštine Kosovska Mitrovica, danas je održana svečana akademija na kojoj  su zaslužnim institucijama i pojedincima uručene zahvalnice i povelje.

Doskorašnjem direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću ovim povodom za izuzetnu saradnju svih ovih godina, uručen je ključ grada,  grb grada i povelja za dosadašnju saradnju. Zahvalnice su upućene i Kancelariji za KiM i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću.

Grb i zahvalnice za učešće i pomoć u borbi protiv koronavirusa, uručene su Zdravstvenom centru KM, Zavodu za javno zdravlje Kosovbska Mitrovica kao i lekarima Zdravstvenog centra, koji su u prethodnom period uložili velike napore u pružanju pomoći obolelima od Kovid 19. Zahvalnice su primili dr Danica Radomirović, dr Aleksandar Antonijević, dr Bojana Bojkonić, kao i profesori Medicinskog fakulteta PU dr Radoslav Katanić, Nataša Katanić i Aleksandar Pavlović.

Prisutne je pozdravio predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

“Današnji dan nas obavezuje i okuplja da pre svega odamo počast onima koji su dali svoje živote za slobodu. Sloboda je najvrednija i najskuplja reč i za nju ćemo se i u buduće svi zajedno zalagati. Širimo duh jedinstva i svaki problem rešavamo kroz dijalog” poručio je Spirić.

On je posebnu zahvalnost uputio  zdravstvenim radnicima za nadljudske napore koje su u prethodnom period uložili kako bi svaki pacijent dobio neophodnu negu.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić čestitao je Dan Kosovske Mitrovice građanima, nazvavši je urbanim centrom i gradom mladih ljudi.

“ U tom smislu Kancelarija za KiM nastaviće da jača institucije ovde u Kosovskoj Mitrovici, a naročito naš univerzitet.  Kosovska Mitrovica ostaje urbani centar našeg naroda na ovim prostorima. Njen strateški značaj za Srbiju time postaje još veći. Toga smo svi svesni i zato smo tako čvrsto rešeni da ne dozvolimo da Kosovska Mitrovica opet bude okupirana“ poručio je Vujić.

Direktor JP „Čistoća – Beograd“ Marko Popadić čestitao je građanima ovaj dan,  ispred Grada Beograda, izrazivši žaljenje što to nije lično mogao da učini zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je bio sprečen da uđe na KiM. Delegacija iz Beograda je danas obišla sve lokacije na kojima se radovi izvode sredstvima Grada Beograda.

„U narednom periodu ćemo intenzivirati saradnju  kako bismo bili još prisutniji ovde“ rekao je Popadić.

U programu akademije učestvovala je Ženska pevačka grupa Crkvenog hora Branislav Nušić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još