Preminulo još 30 pacijenata, koronavirusom zaražene još 6.254 osobe

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo 30 osoba. Potvrđeno 6.254 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na respiraatoru 192 pacijenta.

Srbija je u kritičnoj situaciji jer svakog dana beleži porast broja inficiranih. Povodom složene epidemiološke situacije zasedao je Krizbnni štab.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da policijski čas nije čarobno reršenje i to nije bila tema današnje sednice Kriznog štaba.

Istakao je da je prekid kontakata jedini lek za smanjenje brojki.

“Od jutros su cela pulmologija i grudna hirurgija KCS prešle u kovid sistem. Niška Banja biće pretvorena u kovid bolnicu”, rekao je Lončar.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić kaže za RTS da se stalno postavlja pitanje koje mere će država doneti, ali da nema uspeha ako svako ne preuzme svoju ulogu. 

Ističe da svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab koji određuje šta je najbolje za sve njene članove, a svako svoj sopstveni kontrolor.

“Nema novih mera koje mogu da se donesu, a da su suštinski važne. Jedine mere jesu nošenje maski i fizičko distanciranje. Sve ostale mere koje države donose su samo u cilju povećanja uspešnosti ovih mera”, objašnjava Kisić. 

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.258 novih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Najveći porast zabeležen je u Pančevu i Kikindi.

Izvor: RTS

Comments