• Početna>
  • Vesti>

Rudari u Trepči i Novom Brdu štrajkuju, traže isplatu zarada

Više od 80 rudara rudnika Trepča i oko 25 rudara iz rudnika Novo Brdo zatvorilo se u rudarska okna i zahtevaju od vlade da im isplati neisplaćene plate.

Rudari u Novom Brdu nalaze se u rudniku od srede i upozoravaju da neće otići odatle dok im Vlada u Prištini ne obezbedi plate, prenosi prištinska Koha.

Predsednik Sindikata zaposlenih u Novom Brdu Bljerim Imeri rekao je da od Ministarstva za ekonomski razvoj u Prištini zahtevaju da ispuni obaveze prema radnicima i da u narednom periodu plate budu redovne.

“Ovaj protest je počeo sa trećom smenom, a jutros im se pridružila prva smena. Rečeno nam je da cjhe nam šplate biti isplaćene ove nedelje, ali ne mrdamo odavde dok se to ne dogodi”, rekao je on.

Imeri je rekao i da je vlada obećala da će članovi porodica dvojice rudara koji su u junu poginuli bitti zaposleni u rudniku, ali da se to još nije dogodilo i dodaje da u ime sindikata traži da se ispuni to obećanje.

Rudari u Trepči takođe od srede štrajkuju, a v.d. direktora Odbora Trepče Hisen Vrajoli kaže da su prištinske vlasti obećale da će uplatiti milion evra, ali da se to nije dogodilo, zbog čega rudarima nisu isplaćene plate u oktobru.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još