• Početna>
  • Vesti>

Petković: Janković je poslednji pozvan da priča o Kosovu, radi na štetu naroda i države

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je da je poslednji koji je pozvan da priča o rešavanju problema Kosova “samozvani ekspert Saša Janković, koji se za vreme svoje kratke, ali silazne političke karijere svim silama zalagao da samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, da bude primljeno u Interpol i druge međunarodne organizacije”.

Petković je rekao da, isti onaj koji je nasilnim protestima na ulicama Srbije pokušao da za sebe iznudi mesto premijera, za Srbe na Kosovu nikada nije mario, pa se lagodno kao zaštitnik građana proglasio nenadležnim za njihove probleme.

“Taj i takav Janković sada, u stilu najžešćih kosovskih lobista, besramno insinuira da je postojao nekakav tajni plan da se izazove, kako kaže, ‘ograničeni konflikt na Kosovu’. On tako po ko zna koji put radi na štetu sopstvenog naroda i države. Zato ga molimo da ne odmaže onima koji danonoćno rade na rešavanju problema KiM i trude se da našoj deci ne ostave nerešeni konflikt u amanet”, rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, jasno je da će u Prištini ponovo aplaudirati njegovim “genijalnim idejama” i da je tamo uspeo da za sebe utefteriše novi politički poen.

“Ako ovakvim neodgovornim izjavama pokušava da se vrati u centar političkog života i ponovo se kandiduje za predsednika, upražnjeno mu je mesto predsednika samoproglašenog Kosova, tamo će sigurno imati veće šanse”, rekao je Petković.

Izvor: Kosovo Online/TV Most

Comments

Pročitaj još