• Početna>
  • Vesti>

Incidenti se nastavljaju, napadnuta i supruga Zorana Trajkovića

Incidenti u selu Kišnica nadomak Gračanice se nastavljaju. Danas je kamenicama napadnuta i supruga Zorana Trajkovića.

Zoranova supruga Jelena Trajković, u izjavi za RTV Gračanica, ističe da su provokacije nastavljene i da ova porodica razmišlja o selidbi, ukoliko se nastave.

„Oni su i danas nastavili sa provokacijama. Dobacivali su i ja stvarno ne znam kuda ovo vodi i da li će neko da reaguje. Očigledno je da im nisu bile dovoljne kamenice i flaše sinoć i da treba nešto mnogo gore da se dogodi da bi neko reagovao“, istakla je Jelena i dodala da će razmisliti da li će ostati u ovom mestu ako se provokacije nastave.

„Živim ovde i ne želim da imam ni sa kim problema, a nisam ni do sada imao. Sinoć su me gađali flašama i kamenicama“, kazao je Zoran.
Postavljanje bilborda sa amblemom UČK i natpisom “Sloboda ima ime” izazvalo je uznemirenost žitelja Gračanice i okolnih srpskih sela.

„Nakon učestalih provokacija i ova poslednja izazvala je uznemirenost svih nas i predstavlja nešto zbog čega ne možemo mirno da spavamo“, kažu ovdašnji meštani.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović reagovao je nakon napada i rekao da će opština uraditi sve kako se ovakve stvari ne bi ponavljale i kako bi se sačuvala bezbednost građana.

„Ono što je na nama kao predstvnicima opštine, i na meni kao gradonačelniku Gračanice, jeste da ovde sačuvamo mir“, poručio je Popović.
Analitičar Živojin Rakočević smatra da je ovo još jedan vid pritisaka na srpsko stanovništvo da se iseli.

„To je jedna teška provokacija koja nastoji da Srbima kaže ovo je vaša sloboda, OVK je vaša sloboda, morate da pristanete na vrednosti OVK i on nije slučajno baš tu postavljen to je neka granica u kojoj smo mi nestali u Kišnici, u kojoj su ljudi isterani, odatle vidite zapaljene kuće i odlučili su da kažu gledajte dobro i pazite ovo je vaša sloboda – to je poruka bilborda“, kazao je Rakočević.

Kosovska policija je izvršila uviđaj i privela jednog mladića nakon današnjeg napada, a istraga je u toku.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još