• Početna>
  • Vesti>

CIK usvojila uputstva o merama protiv korona virusa i za glasanje kovid pozitivnih lica

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) usvojila je administrativno uputstvo o zaštitnim merama protiv širenja koronavirusa koje će važiti za birače i izborno osoblje, a povodom izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.

Odluka o usvajanju administrativnog uputstva doneta je na jučerašnjem sastanku u okviru priprema za organizaciju vanrednih izbora, a u skladu sa preporukama zdravstvenih ustanova.

„Svrha ovog uputstva je određivanje zaštitnih mera kako bi se sprečila zaraza  korona virusom birača i izbornog osoblja na biračkim mestima, određivanje zaštitnih mera tokom procesa prebrojavanja glasačkih listića na biračkim mestima, kao i zaštitnih mera prilikom primopredaje izbornog materijala“, navode iz CIK-a.

CIK je usvojila i uputstvo za glasanje kovid pozitivnih osoba, kojima je određena mera samoizolacije.

Takođe, odlukom CIK-a, rok za identifikaciju i potvrđivanje birača iz ove kategorije je 26. novembar.

Izbori za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujeva zakazani su za 29. novembar.

Kandidati za gradonačelnika Severne Mitrovice nastupiće po sledećem redosledu: kandidat Pokreta Samoopredeljenje Erden Atić pod rednim brojem 121, nezavisni kandidat Dušan Milunović pod brojem 122, kandidat Srpske liste Milan Radojević pod brojem 123 i kandidat PDK Fljorent Azemi pod brojem 124.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još