Nastava u Medicinskoj školi u vreme korona virusa

Od početka ove školske godine zbog pandemije, nastava u Medicinskoj školi sa domom učenika u Severnoj Mitrovici odvija se kombinovano po modelu ministarstva prosvete, a praktična nastava koja čini 60 procenata časova odvija se uživo u savremeno opremljenim  kabinetima.

Za učenike Srednje medicinske škole u Kosovskoj Mitrovici nastava koju mogu da prate redovno je jako bitna, jer kako kažu, više nauče, nego što bi to na onlajn nastavi. Jer na ovaj način mogu ono što nauče da primene u praksi.

Zbog situacije izazvane pandemijom Korona virusom, ova stručna škola organizovala je teoretsku nastavu kombinovano. A zbog nemogućnosti da se praksa realizuje u zdravstvenom centru obavlja se u opremljenim kabinetima.

Marina Biševac direktor Medicinske škole sa domom učenika kaže da škola poseduje kabinete za sve profile.

U sastavu škole je i dom za učenike. Život i rad u njemu prilagođen je trenutnoj situaciji.

Marina Biševac kaže da se vodi računa o broju učenika kako u menzi tako i po sobama u kojima je smešteno po dvoje korisnika.

Za 73 godine trajanja i rada ova obrazovna ustanova dobila je mnogo plaketa, zahvalnica i drugih nagrada. Jedna od najdražih im je poslednja za izuzetan doprinos Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici u borbi protiv pandevije Kovida 19.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još