• Početna>
  • Vesti>

Preminuo 21 pacijent u Srbiji, zaraženo još 2.813 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirus potvrđen kod još 2.813 ljudi od testiranih 11.493.

Borbu sa kovidom 19 izgubila je još 21 osoba. Od početka epidemije od posledica zaraze preminulo je 1.030 ljudi.

Hospitalizovane su 3.963 osobe, a na respiratorima je 161 pacijent.

Raste broj pregleda u kovid ambulantama širom Srbije, ali i broj obolelih. Vanredna epidemijska situacija je u Vojvodini gde je tokom prethodna dva dana je registrovano 1.407 novih slučajeva, najviše u Novom Sadu – 659.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je za RTS da je epidemijska situacija dosta teška, te da će i u narednim danima nastaviti da se obaraju crni rekordi. Prema njegovim rečima, Raška je novo žarište.

Kako bi se pacijentima olakšalo čekanje, ispred beogradskih kovid ambulanti biće postavljeni šatori u koje će moći da se sklone od loših vremenskih uslova i u toplom sačekaju svoj red na pregled, najavili su predstavnici Grada Beograda.

Epidemiolog i član Kriznog štaba, prof. dr Branislav Tiodorović, istakao  je veruje da će kriva da počne da se zaravnjuje za sedam do deset dana, a da će Srbija u decembar ući mirnija.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je za RTS da su se škole pokazale kao najsigurnije mesto, kao i da u pojedinim okruzima koronavirus i nije uopšte ušao u škole. Tako da nema razloga ni za paniku ni za prelazak na onlajn nastavu, poručuje Ružić i dodaje da se situacija prati.

Od sutra počinju da važe nove restriktivne mere – ograničava se rad ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostava hrane, benzinskih pumpi koje toče gorivo i privrede koja radi treću smenu. Oni neće moći da rade od 21 do 5 časova. Primena mera trajaće 15 dana.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još