• Početna>
  • Vesti>

Popović: Zahtevamo hitno uklanjanje bilborda sa amblemom OVK

Bilbord sa amblemom OVK, koji je postavljen na prilazu Gračanici iz pravca Gnjilana, nema za cilj pomirenje, već provokaciju, izjavio je za Kosovo Onlajn gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i za danas najavio sastanke sa predstavnicima institucija koje su nadležne za bezbednost.

Billbord je postavljen nedaleko od kuća srpskih porodica u naselju Kišnica, koje su, prema rečima Popovića, zbog toga uznemirene kao i meštani Gračanice.

“Apelovali smo na međunarodnu zajednicu  da upotrebi svoj autioritet da se ovakve stvari ne dešavaju. Sutra ćemo imati sastanke sa svim bezbednosnim strukturama i predočiti im o kakvom se problemu radi i kako da se taj bilbord ukloni”, kazao je Popović.

Bilbordi, na kojima je pored amblema OVK ispisana i poruka “Sloboda ima ime”, postavljeni su širom Kosova. Najviše ih je pored saobraćajnica koje vode prema Prištini, na koju se opština Gračanica teritorijalno oslanja.

“Ja sam predsednik opštine Gračanica i ovo je srpska opština. Moj posao je da osluškujem i razgovaram sa svojim narodom. Dobio sam puno poziva i ono što sam čuo od njih da su vidno uznemireni zbog svega ovoga”, rekao je Popović.

Osim u Gračanici, bilbord nije postavljen ni u jednoj drugoj opštini sa srpskom većinom.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još