• Početna>
  • Vesti>

Omladinski savet Gračanice – “Mir nema alternativu”

?????????????????????????????????????????????????????????

Bilbord sa amblemom UČK i natpisom “Sloboda ima ime” ispisanim na albanskom jeziku, koji je nedavno postavljen na samom izlazu iz Gračanice,  uznemiruje i zabrinjava meštane Gračanice i Kišnice.

Anketirani građani su mišljenja da provokacije ne prestaju i da je bezbednost preostalih Srba ugrožena. Meštani Gračanice i Kišnice kažu da su sitne provokacije poput dobacivanja, psovanja i sitnih čarki svakodnvica a kada je osvanuo bilbord sa natpisom “Sloboda ima me” bezbednost je dodatno narušena, smatraju oni.

Nakon sastanka sa kosovskom policijom predsednik opštine Gračanica Srđan Popović očekuje da će nadležno ministarstvo ukloniti bilbord.

“Čekamo izveštaj policije sa terena sa tim izveštajem koji će policija dostaviti opštini i izveštajem naše inspekcije kontaktiraćemo Ministarstvo saobraćaja, jer je zemljište na kome se nalazi bilbord u vlasništvu tog ministarstva,” rekao je Srđan Popović.

Odgovor na ovu provokaciju dali su omladnci iz Gračanice, ispred Omladinskog saveta u centru Gračanice osvanuo je natpis “Mir nema alternativu”.

“Došli smo na ideju da na njihove pozive na agresiju i provokacije odgvorimo pozivom na mir. Ne želimo da se vraćamo na ono što je bilo, želimo ovde bolju budućnost u kojoj vlada mir, tako da će naša poruka uvek biti mir,” rekao je predsednik “Omladinskog saveta” Dušan Borisavljević.

Meštani sela Kišnica često su na meti napada, u ovom selu danas živi svega nekoliko srpskih porodica, a do 1999 godine živelo je većinski srpsko stanovništvo.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još