• Početna>
  • Vesti>

Ivici Dačiću brojne čestitke povodom postavljenja na mesto predsednika Narodne skupštine

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je, povodom postavljenja na mesto predsednika najvišeg zakonodavnog tela Republike Srbije, čestitke i od predsednika Narodne skupštine Republike Koreje i od premijera Republike Albanije Edi Rame.

Predsednik Narodne skupštine Republike Koreje izrazio je srdačne čestitke Ivici Dačiću povodom postavljenja na mesto predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i istakao izuzetan razvoj bilateralnih veza u raznim oblastima, uključujući politiku, ekonomiju i kulturu, od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine.

’’Nadam se da će Narodna skupština Republike Srbije nastaviti da napreduje pod Vašim sposobnim rukovodstvom. Sa zadovoljstvom ističem izuzetan razvoj naših bilateralnih veza u raznim oblastima, uključujući politiku, ekonomiju i kulturu, od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine. Radujem se promociji bliske i raznovrsne razmene i saradnje između naša dva parlamenta, kao i daljem doprinosu razvoju naših bilateralnih veza. Pandemija izazvana virusom Kovid 19 predstavlja do sada nezapamćenu zdravstvenu, socijalnu i ekonomsku krizu širom sveta. Nadam se da ćemo uspeti da prevaziđemo ovu krizu i da će se život vratiti u normalu što je pre moguće. Uz izraze najvišeg poštovanja, želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje prilikom obavljanja dužnosti i rešavanja izazova koje nosi Vaša visoka funkcija’’, Park Bjong-seug.

Edi Rama, premijer Republike Albanije izrazio je Ivici Dačiću, srdačne čestitke povodom izbora na novu dužnost i zahvalio se za dosadašnju saradnju.

‘’Pod utiskom susreta i razgovora sa Vama, čvrsto verujem da ćete i na novoj, veoma važnoj funkciji, dati doprinos daljem unapređenju bilateralne i multilateralne saradnje u regionalnim okvirima, doprinoseći na putu ka miru, stabilnosti i napretku susednih zemalja i zajedničkom prioritetu – integracijama u veliku evropsku porodicu. Biće mi zadovoljstvo da zajedno nastavimo započet proces unapređivanja bilateralnih diplomatskih i ekonomskih odnosa, kao i političkog dijaloga. Primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog najvišeg poštovanja’’, istakao je Edi Rama.

Izvor: Parlament RS

Comments

Pročitaj još