• Početna>
  • Vesti>

Policija izrekla 778 kazni zbog nepoštovanja antikovid mera

Kosovska policija saopštila je da je u poslednja 24 sata izrekla 778 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv koronavirusa, prenosi Zeri.

Prema navodima policije, broj građana koji ne poštuju mere sprečavanja širenja pandemije značajno se povećava.

Juče su potvrđena 963 nova slučaja kovid-19, sapštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini, što je dosad rekordan broj novoobolelih na Kosovu.

“Broj slučajeva koronavirusa prošle nedelje alarmantno se povećao kao direktan rezultat zanemarivanja mera. Neopreznost dovodi do preopterećenosti zdravstvenih ustanova i povećanja broja smrtnih slučajeva”, poručuju iz Instituta.

Takođe apeluju na građane da budu oprezni u poštovanju mera prevencije, nošenju zaštitnih maski, držanju socijalne distance i održavanju lične higijene.

“Nijedna zemlja na svetu nema dovoljno ljudskih kapaciteta i bolničke infrastrukture da se izbori sa povećanjem broja slučajeva zbog neodgovornosti zbog neprimenjivanja već jedinstvenih preporuka širom sveta: maske, distance i higijene”, ističu iz Instituta.

Na Kosovu je juče takođe zabeležen najteži dan po broju žrtava kovid-19 do sada, a 13 građana je preminulo usled posledica koronavirusa.

Izvor Zeri, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još