• Početna>
  • Vesti>

Privredna komora Kosova traži od Vlade da ne bude potpunog zatvaranja

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići poručio je danas da su privrednici solidarni sa pozivima na oprez i konkretnim akcijama koje se preduzimaju u vezi sa pandemijom, ali da se mora voditi računa o teškoj situaciji poslovanja preduzeća, što se održava na ekonomsku moć hiljada građana, prenosi Ekonomia Onlajn.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare, održanoj povodom najavljenih novih anti-kovid mera, zamolio predstavnike kosovske vlade da imaju razumevanja za privrednike.

„Ovo nas je dovelo do pronalaska načina koji nam omogućava da smanjimo krivu zaraze, a i da omogućimo funkcionalnu ekonomiju ma koliko bila mala i upozoravajući na stroge mere, povećali smo pritisak i molbu prema Vladi da ima razumevanja da ne idemo u potpuno zatvaranje, ali ekonomija će u velikoj meri ostati otvorena i radiće na opstanku i nadajući se da ćemo na proleće imati poboljšanje“, rekao je Rukići.

On je istakao da su predložili da preduzeća koja ne poštuju mere budu zatvorena na tri meseca i da je to poslednji apel da preduzeća shvate da su kazne drastične.

„Predložili smo da kazne budu zatvaranje do tri meseca i to će biti fatalno za ona preduzeća koja ne poštuju mere“, rekao je Rukići.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia online

Foto: Ekonomia Online

Comments

Pročitaj još