• Početna>
  • Vesti>

Selaković: Hvala Grčkoj na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izrazio je danas, u razgovoru sa grčkim ambasadorom u Srbiji Jorgosom Dijakofotakisom, zahvalnost za podršku Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i izrazio nadu da će biti očuvane poznate principijelne pozicije ove države prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, prenosi Tanjug.

Selaković je istakao da je Srbija zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Grčkom, bazirane na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dva naroda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, šef srpske diplomatije je istakao da postoji obostran i jak interes da se očuva i dodatno ojača stabilnost u regionu Jugoistočne Evrope, čemu saradnja Srbije i Grčke daje važan pozitivan doprinos.

Istakao je snažno opredeljenje Srbije za unapređenje bilateralne ekonomske saradnje, gde, kako je rečeno postoji značajan neiskorišćen potencijal.

Selakovic je pozvao ministra inostranih poslova Grčke Nikosa Dendijasa da, kada se za to steknu uslovi, poseti Beograd, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još