• Početna>
  • Vesti>

Promocijom knjige Dušana Vesića u Leposaviću otvoren 18. festival domaćeg filma

Festival domaćeg filma koji se u Leposaviću organizuje osamnaestu godinu zaredom, otvoren je juče u 18 časova promocijom knjige Dušana Vesića „Bunt dece socijalizma”, nakon čega je publika imala priliku da pogleda film „Otac“ reditelja Srdana Golubovića.

U foajeu Centra za kulturu „Sava Dečanac“, Dušan Vesić je publici predstavio svoje delo koja govori o rađanju novog talasa u rok muzici u bivšoj Jugoslaviji.

Promociju je pratio lokalni bend koji je zvucima akustičnih gitara i kontrabasa dočarao radnju knjige, svirajući bezvremene hitove AzrePrljavog kazalištaIdola, Šarla akrobate, Električnog orgazma.

Nakon promocije knjige posetioci festivala su imali priliku da od 20 časova uživaju u filmskom ostvarenju Srđana Golubovića – „Otac“.

Za večeras, takođe u 20 časova, zakazana je projekcija filma „Moj jutarnji osmeh“ reditelja Marka Đorđevića, a već sledećeg dana pred publiku stiže „Asimetrija“, debitantsko ostvarenje Maše Nešković.

Sledećeg dana, na repertoaru festivala će se naći dugometražno ostvarenje mlade rediteljke Milene Grujić, „A.S. 25“.

Festival će u petak, 13. novembra, zatvoriti romantično-nostalgična priča o prijateljstvu, ljubavi i malim gradovima, film „Grudi“ rediteljke Marije Perović koji je premijerno prikazan februara ove godine.

Podećamo, ovogodišnji festival domaćeg filma „Leposavić 2020”, iako planiran za subotu, počeo je dva dana kasnije zbog „vikend mera“ kososvke vlade za suzbijanje i sprečavanje pandemije covid-19.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još