Deveti “Grafest” od 7. do 9. decembra

Deveti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“ pod sloganom “Prostori zaborava” održaće se od 7. do 9. decembra 2020. godine u Domu kulture „Gračanica“.

Dom kulture “Gračanica” uputio je poziv svim televizijskim i samostalnim produkcijama, kao i nezavisnim autorima sa Kosova i Metohije da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 01. januara 2016. godine. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset.

“Imajte u vidu da GRAFEST prikazuje samo dokumentarne forme, te da zabavno-muzički, sportski i igrani sadržaji ne mogu biti uzeti u razmatranje” napominju organizatori.

Rok za prijavljivanje je 20. novembar 2020. godine.

Popunjene i potpisane prijave trebalo bi poslati na imejl adresu Doma kulture (domkulturegracanica@gmail.com).
Poželjno je da se radovi postave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje (download); radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu DK Gračanica.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova moderne dokumentaristike, po izboru selektora.

Uslovi učešća:

Mogu se prijaviti dokumentarni filmovi proizvedeni posle 1. januara 2016. godine, koji su većinski snimljeni na Kosovu i Metohiji;

Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija ili autor mogu da prijave ne sme da premaši deset;

Osim dokumentarnih filmova, mogu se prijaviti i srodne dokumentarne televizijske forme – reportaže, emisije, prilozi;

Zabavno-muzički, sportski i igrani sadržaji neće biti uzeti u razmatranje;

Krajnji rok za prijavu i dostavu radova je 20. novembar 2020. godine.

Da biste se prijavili potrebno je uraditi sledeće:

a) poslati na imejl adresu festivala popunjenu prijavu sa elektronskim/skeniranim potpisom ili poslati popunjenu i potpisanu prijavu na adresu festivala;

b) poslati link za gledanje i preuzimanje fajla na imejl adresu festivala (koristeći WeTransfer, Sendspace, Vimeo i sl).

U slučaju zainteresovani nisu u mogućnosti da pošalju link, moguće je poslati ili doneti DVD/USB na adresu festivala.

Adresa – GRAFEST, Dom kulture Gračanica, 38205 Gračanica

Imejl adresa – domkulturegracanica@gmail.com (naslov: za GRAFEST).

Aplikacija je dostupna na ovom linku .

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Dom kulture “Gračanica”

Comments

Pročitaj još