• Početna>
  • Vesti>

Popović: Pogoršana epidemiološka situacija u Gračanici pod kontrolom, nove mere

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je večeras nakon sednice Kriznog štaba da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine pogoršana, ali da je stabilna, saopšteno je iz opštine Gračanica.

U ime Kriznog štaba Popović je još jednom pozvao meštane na disciplinovano i odgovorno ponašanje kao i striktno pridržavanje preporuka Kriznog štaba i zdravstvenih institucija.

„ Epidemiološka situacija se komplikuje i na teritoriji opštine Gračanica. Ogromnim naporima koje ulažemo zajedno sa zdravstvenim sistemom ona je za sada pod kontrolom i održavamo je stabilnom. Molim stanovništvo da najozbiljnije shvati trenutnu situciju i trud koji ulažemo da sačuvamo zdravlje svakog našeg građanina. Budite odgovorni poštujte mere i svaku vrstu društvenih aktivnosti svedite na najmanju moguću meru. Izbegavajte okupljanja, sledite uputstva nadležnih i javite se najbližim Kovid ambulantama u slučaju pojave simptoma kovida -19. To je jedini siguran put da pomognemo i sebi i zdravstvenim radnicima u ovoj situaciji“, rekao je Popović navodi se u saopštenju.

Krizni štab Opštine Gračanica obavestio je javnost da od večeras na snagu stupaju nove mere kojima je zabranjena delatnost svim poslovnim subjektima i biznisima, tržnim i rekreativnim centrima, supermarketima, subjekatima koji pružaju gastronomske usluge, kao što su restorani i kafići.

Pomenutim subjektima rad se zabranjuje od večeras 06.11.2020. od 20 časova, do ponedeljka 09.11. u 5 časova ujutru.

„Ovom odlukom biće dozvoljen rad apoteka, pekara, manjih marketa kao i benzinskih pumpi. Takođe, nesmetano će se obavljati rad javnih i privatnih zdravstvenih institucija, ekonomskim operaterima a biće dozvoljen i prevoz roba i usluga radi funkcionisanja lanca snabdevanja“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da Odeljenje inspekcije opštine Gračanica u saradnji sa Policijom u svom punom kapacitetu od večeras počinje sa kontrolom i primenom nove odluke.

„Za prekršioce odluke predviđene su kaznene mere. Krizni štab Opštine Gračanica obaveštava građane, privredne i poslovne subjekte sa teritorije Opštine da se odluka donosi u cilju zaštite stanovništva od širenja epidemije i očuvanja javnog zdravlja“, naglašava se u saopštenju Kriznog štaba opštine Gračanica.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još